czosnek, rozmaryn, pieprz, kolendra – magiczne zaklęcia kuchni włoskiej. kto je zna, potrafi wyczarować z prostych składników prawdziwe rarytasy.
-
FOCACCIA
chrupiące pieczywo muśnięte oliwą rozmarynową z czosnkiem;
do wyboru: na cienkim lub grubym cieście z czosnkiem posypane solą morską9 00zł -
BRUSCHETTA
pomidory, oliwa z oliwek, czosnek, świeża bazylia11,00 zł -
BRUSCHETTA caesar
kurczak, boczek, sałata rzymska, pomidor cherry, sos cezar, czosnek, parmezan18,00 zł -
Bruschetta avokado
salsa z awokado, ser kozi, sok z limonki, czerwona cebula, oliwa z oliwek, chili, czosnek,
pomidor, bazylia25 00zł -
BRUSCHETTA pollo
kurczak, pieczarki, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan17 00zł -
Bruschetta con prosciuto
pomidor, szynka parmeńska, oliwaz oliwek, czosnek, świeża bazylia20 00zł -
tatar di salmone
łosoś świeży, łosoś wędzony, ogórek, koperek, papryka, cytryna, czosnek, por, grzanki czosnkowe34 00zł -
piatto di antipasti
szynka parmeńska, melon, ser kozi, ser pleśniowy, konfitura z zielonych pomidorów,
oliwki mamucie, winogron, mała focaccia, parmezan, orzech włoski29 00zł -
CARPACCIO
polędwica wołowa, rukola, kapary, oliwa truflowa, parmezan, redukcja balsamiczna44 00zł -
BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ
pomidory, oliwa z oliwek, czosnek, świeża bazylia, ser gorgonzola, orzech włoski18 00zł