Przystawki


czosnek, rozmaryn, pieprz, kolendra – magiczne zaklęcia kuchni włoskiej. kto je zna, potrafi wyczarować z prostych składników prawdziwe rarytasy.
  • FOCACCIA

    chrupiące pieczywo muśnięte oliwą rozmarynową z czosnkiem;
    do wyboru: na cienkim lub grubym cieście z czosnkiem posypane solą morską
    9 00zł
  • BRUSCHETTA

    pomidory, oliwa z oliwek, czosnek, świeża bazylia
    11,00
  • BRUSCHETTA caesar

    kurczak, boczek, sałata rzymska, pomidor cherry, sos cezar, czosnek, parmezan
    18,00
  • Bruschetta avokado

    salsa z awokado, ser kozi, sok z limonki, czerwona cebula, oliwa z oliwek, chili, czosnek,
    pomidor, bazylia
    25 00zł
  • BRUSCHETTA pollo

    kurczak, pieczarki, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek, czosnek, parmezan
    17 00zł
  • Bruschetta con prosciuto

    pomidor, szynka parmeńska, oliwaz oliwek, czosnek, świeża bazylia
    20 00zł
  • tatar di salmone

    łosoś świeży, łosoś wędzony, ogórek, koperek, papryka, cytryna, czosnek, por, grzanki czosnkowe
    34 00zł
  • piatto di antipasti

    szynka parmeńska, melon, ser kozi, ser pleśniowy, konfitura z zielonych pomidorów,
    oliwki mamucie, winogron, mała focaccia, parmezan, orzech włoski
    29 00zł
  • CARPACCIO

    polędwica wołowa, rukola, kapary, oliwa truflowa, parmezan, redukcja balsamiczna
    44 00zł
  • BRUSCHETTA Z GORGONZOLĄ

    pomidory, oliwa z oliwek, czosnek, świeża bazylia, ser gorgonzola, orzech włoski
    18 00zł